80 Series/LX450 Frequently Asked Questions

RayRay27

Cruise Moab Committee
Cruise Moab Committee
Joined
Jun 26, 2015
Messages
956
Location
Thornton CO
:welcome:

I wanted to start a section that is vehicle/model specific and includes some of the most frequently asked questions that are specific to the 80 series/LX450. This may help with trying to search for specific types of repairs or general questions. For example one of the most talked about issues for 80 series/LX450 LC's is emissions testing and how to get them to pass?

I am the current moderator for this thread so if you post something up I have to approve it before it can be visible by other individuals. Please don't take offense if you post something up and it is not approved.

The purpose of the thread is not to generate endless discussion and opinion posts but to create a one stop shop to viable information that is specific to frequently asked questions and problems while not having to spend a bunch of time searching for it. If you add something or post to this thread I may take that information and add it to a question or issue that has already been posted. I want to try and condense or consolidate all of the information into just handful of posts and not make this a page twenty page thread. If for some reason your post is not approved or is deleted I will respond back to you explaining why.

So if you know about a particular issue or issues that is discussed often please post up!

:cheers::robbie::kevin::risingsun
 
Last edited:

RayRay27

Cruise Moab Committee
Cruise Moab Committee
Joined
Jun 26, 2015
Messages
956
Location
Thornton CO
Everything Emissions Testing!





 

subzali

Hard Core 4+
Joined
Aug 22, 2005
Messages
9,582
Location
Denver CO
The definitive thread?

(By a moderator) - The correct answer on how to get a P0401 to disappear is throw some cash at Ben Ashcraft. He is the "Emissions Whisperer."
 
Last edited:

MonPetiteShoe

Rock Stacker
Joined
Oct 7, 2020
Messages
41
Location
Broomfield

Stuckinthe80s

Vice Commander
Cruise Moab Committee
Joined
Dec 29, 2017
Messages
1,616
Location
Lakewood, CO
Thanks for starting this Ray. I know there is a similar thread over on Mud but IMHO, that thread has been severely diluted over the years. May the universe forgive my judgement but it really seems like so many responses involve answers like "maybe it's bad gas" and such. (that was for you @jps8460) And even the threads that still have meat to them with really juicy technical information, most of the pictures are gone as the threads are really old and the links just don't exist anymore.

Bottom line is, good job on getting this going. (y)
 

RayRay27

Cruise Moab Committee
Cruise Moab Committee
Joined
Jun 26, 2015
Messages
956
Location
Thornton CO
Here's a thread on electrical starting issues. Potential problems with starters, ignition switches and other starting problems.
 
Top