Rising Sun Member Forums  

Go Back   Rising Sun Member Forums > Toyota 4x4 > Land Use

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-04-2018, 04:49 PM
benjrblant's Avatar
benjrblant benjrblant is offline
Land Use Coordinator
 
Join Date: Sep 2016
Location: Denver
Posts: 231
Default 2018 Trail Hour Log

Greetings! My goal for '18 is to put forth as much effort as I can into logging and tracking the total hours the club spends out on our trails:



This information is valuable not just to us, but to the branches of government that manage our public lands. It shows that we maintain a presence outside of the forum and follow through with our verbal commitment to use, respect, and maintain public access lands. Our hours submitted the COA4WDCi, BLM, and NFS indicate this commitment and our tracks left behind indicate our use and passion- the most important defense to rely on in the event of an attempted trail closure or land seizure. Simply put, our documented use of trails is our best defense for keeping public access to the beauty that Colorado has to offer.

In continuing Travis's efforts, I'll quote him here:
Quote:
Originally Posted by TheHoneyBadger View Post
...Basically all of our hours spent using the trail in Colorado need to be reported to Adam Melberg at the Colorado Association of 4WD Clubs. I am thinking that it's easier (for at least this year) for me to collect the hours and report them on behalf of the club on a monthly basis to Adam so they all get counted and subsequently reported to congress by the BLM at the end of the year.

So with that being said...
When writing up a report please include the following information at the very beginning of your report:

-Date(s)
-Number of participant (old enough to walk)
-Name of trail and FS Road number if available.
-Total time spent on the trail. (Include drive time to and from the trail. But do NOT include camping time, or time spent eating at restaurants)
-If it was a run specifically meant to perform a task such as trash clean up or trail repair, state this. Otherwise list it as "Trail Patrol".
Time spent on the trail DOES include time door-to-door apart from camping and eating inside establishments. This time is recorded as a donation, and your commute to the donation site (trail) is a valid contribution as well. I sincerely wish we could count hours spent sleeping or unconscious because that's what I think most politicians do but I've got other battles to fight. So sleeping doesn't count.

2018's hours are counted from October 1, 2017 through Sept 30th, 2018.

I'd like to request that trail leaders take note of the number of participants and log the hours spent. Please post the following on your trip report thread and/or in this thread:
Date:
Trails:
People:
Hours:

No amount of time is too small- logging every hour helps us, Colorado, and responsible 4WD access across the state.

Thanks for your efforts and Happy Trails!
__________________

Ben B
1997 LX450 (2016-Pres)
KEĜLBN

Last edited by benjrblant; 01-04-2018 at 05:25 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2018, 04:49 PM
benjrblant's Avatar
benjrblant benjrblant is offline
Land Use Coordinator
 
Join Date: Sep 2016
Location: Denver
Posts: 231
Default

This space to be edited to include members' posted hours from Oct 1, 2017 to January 4, 2018 so that they do not need to re-post it.

Quote:
Originally Posted by PeteDay70 View Post
12/3/2017
Switzerland Trail FR 93
Pennsylvania Gulch FR 95J
9 adults, 4 hours = 36 hours Trail Patrol
12/3
Switzerland Trail, FR93, Pennsylvania Gulch, FR95J
9 people x 4 hours = 36hr
Thanks!

Quote:
Originally Posted by MountainGoat View Post
12/30/2017
Slaughterhouse Gulch FR 101, FR 105
4 people 3 hours = 12 hours

I noticed two new major illegal bypasses around minor obstacles on the climb out of the gulch. There are some spots that are getting chewed up and that is creating obstacles that people are trying to go around.
Oddly enough the gate at the end of the loop was open. This is the dead end that went to the mud pits. It has been closed for about 9 years! We didn't have enough time to explore down it. Hopefully it is open next I get up there.
Also of note: there is a new sign early on the trail stating that it has been adopted by Mile High Jeep Club.
12/30
Slaughterhouse Gulch FR 101, FR 105
4 people x 3hrs = 12hr
Thanks!

Quote:
Originally Posted by Shuksan View Post
A little while back but:
11/11-11/12
China Wall, FR 212 and 204
2 adults, 6 hours = 12 hours
11/11
China Wall, FR 212, FR 204
2 people x 6hrs = 12hr
Thanks!

Quote:
Originally Posted by Shuksan View Post
Also:
12/3
Lost Park road, Topaz Mt road, Banana Peel
CR 56, FR 446, 854, FR 853A
3 people, 6 hours = 18 hours
12/3
Lost Park road, Topaz Mt road, Banana Peel, CR 56, FR 446, 854, FR 853A
3 people x 6hr = 18hr

Quote:
Originally Posted by TheHoneyBadger View Post
1-1-'18
Georgia Pass. 2 ppl. 5hrs.
FSR 810. 2 ppl. 5 hrs.
1/1
Georgia Pass
2 people x 5hr = 10hr
FSR 810
2 people x 5hr = 10hr
Thanks!

Quote:
Originally Posted by ReedC View Post
Number of Participants: 2
Trail Name: Hackett Gulch
Trail Time: 8 hr.
New Years Day 2018
1/1/18
Yankee Hill
4 people x 9 hrs = 36 hrs

Annual Gulches Run
12/16
Hackett Gulch
16 people x 11hrs = 176hrs Confirmed in post #3.

Rollins Pass and Jenny Creek
12/2
2? people x ?hrs = ?hrs

Chinaman's Gulch
11/4
6 people
10 hours

CUSP Workday
10/22
Trail Construction for CUSP. Pike Nat'l Forest, Douglas County.
6 people x 11hrs = 66hrs

Slaughterhouse Gulch
10/28
11 people x 8hrs = 88hrs Confirmed in post #3.

Spooky Night Run
10/13
FSR 136, 118. Lamertine Rd
35 people x 3hrs = 105hrs (confirmed via PM)

Rampart Range Road, Dakan County Road
10/15
3 people x 4hrs = 12hrs. Confirmed via PM.

Grizzly Lake
10/8
1? person x ?hrs = ?hrs
__________________

Ben B
1997 LX450 (2016-Pres)
KEĜLBN

Last edited by benjrblant; 01-15-2018 at 03:29 PM. Reason: Filling in blanks as posted below or sent via PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2018, 10:25 PM
jps8460's Avatar
jps8460 jps8460 is offline
Commander
 
Join Date: Feb 2013
Location: Westminster
Posts: 1,057
Default

Gulches run 12/16 Hackett Gulch

Approximately 16 people and 11 hrs = 176



Slaughterhouse
10/28

Approximately 11 people and 8hrs = 88
__________________
Jackson - KD0VZS - jackson@jp4wd.com

2008 mall cruiser - aka Black Beauty - ramps good
1994 fzj80 - nearly 500,000 miles young - thrasher rig
84 FJ60 low gears, locked, fun, rebuilt-2FE - gone
1995 Toyota Camry, 4x4 at heart

"In God [i] trust. All others, bring data"
-E. Deming
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2018, 11:07 PM
benjrblant's Avatar
benjrblant benjrblant is offline
Land Use Coordinator
 
Join Date: Sep 2016
Location: Denver
Posts: 231
Default

Thank you. Post #2 updated.
__________________

Ben B
1997 LX450 (2016-Pres)
KEĜLBN
Reply With Quote
  #5  
Old 01-08-2018, 11:29 AM
treerootCO's Avatar
treerootCO treerootCO is offline
Event Coordinator
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,344
Send a message via AIM to treerootCO
Default

Date: 1/1/2018
Trails: Yankee Hill
People: 4
Hours: 36
__________________
aka Mike D.----->Bio Page KDĝGWY
“He who goes unarmed in paradise had better be sure that that is where he is.”—James Thurber
"Its better to be thought a fool rather than to speak up and remove all doubt." - Lincoln
pride is ego, the word I had lost was dignity. The quality or state of being worthy of esteem or respect.
Ptarmigan build thread - 95FZJ80
www.root45.com
www.risingsun4x4club.org

TLCA #14133

Reply With Quote
  #6  
Old 01-08-2018, 11:36 PM
sigepbiker's Avatar
sigepbiker sigepbiker is offline
Wincher
 
Join Date: Sep 2016
Location: Denver, CO
Posts: 44
Default

December 9th
Switzerland Trail
2 people and 7 hours = 14 hours total
__________________
Alex - KFĜRNR
'16 4Runner Trail Premium STOCK plus ...

Reply With Quote
  #7  
Old 01-14-2018, 09:59 PM
jps8460's Avatar
jps8460 jps8460 is offline
Commander
 
Join Date: Feb 2013
Location: Westminster
Posts: 1,057
Default

January 14th
Missouri and Illinois Gulch
2 people x 6hrs = 12hrs
__________________
Jackson - KD0VZS - jackson@jp4wd.com

2008 mall cruiser - aka Black Beauty - ramps good
1994 fzj80 - nearly 500,000 miles young - thrasher rig
84 FJ60 low gears, locked, fun, rebuilt-2FE - gone
1995 Toyota Camry, 4x4 at heart

"In God [i] trust. All others, bring data"
-E. Deming
Reply With Quote
  #8  
Old 01-14-2018, 10:02 PM
jps8460's Avatar
jps8460 jps8460 is offline
Commander
 
Join Date: Feb 2013
Location: Westminster
Posts: 1,057
Default

Also - megan and my pre-run for gulches

Hacket Gulch
12/9/17
2people x 8hrs = 16hrs
__________________
Jackson - KD0VZS - jackson@jp4wd.com

2008 mall cruiser - aka Black Beauty - ramps good
1994 fzj80 - nearly 500,000 miles young - thrasher rig
84 FJ60 low gears, locked, fun, rebuilt-2FE - gone
1995 Toyota Camry, 4x4 at heart

"In God [i] trust. All others, bring data"
-E. Deming
Reply With Quote
  #9  
Old 01-14-2018, 10:28 PM
benjrblant's Avatar
benjrblant benjrblant is offline
Land Use Coordinator
 
Join Date: Sep 2016
Location: Denver
Posts: 231
Default

Added to the log. Thanks everyone!
__________________

Ben B
1997 LX450 (2016-Pres)
KEĜLBN
Reply With Quote
Reply

Tags
land use, trail hours

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 10:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.